Den mest centrale del ved en familieforsikring er indboforsikringen, der bl.a. sikrer dig mod indbrud og skader i hjemmet. Den kan ligeledes indebærer en ansvars-, retshjælps- og elektronikforsikring. Elektronikdækningen skal typisk tilvælges.
Du må ikke lade dig snyde af betegnelsen 'familieforsikring', for det er intet krav at du har en familie. Du kan sagtens bo alene, eller men en ven og fortsat benytte dig af dem. Det er intet krav, at du har hverken kæreste, kone eller børn.
En familieforsikring dækker de helt basale behov som mange danskere har, for at kunne føle sig tryg i hverdagen. Så har du ikke allerede denne forsikring, bør du kraftigt overveje det.
Da familieforsikringer er udbredte og meget populære, medfører det selvsagt et stort udvalg og mange udbydere på markedet. Det betyder at alle de danske forsikringsselskaber kan tilbyde dig en mere eller mindre omfattende familieforsikring.
Det bør du udnytte til at sammenligne priser og finde frem til de laveste priser på markedet. Artiklen vil derfor give dig en god guide til, hvordan du kan navigerer i 'junglen' og finde frem til den billigste forsikring på markedet.
1. Hvad skal den dække?
Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvad din familieforsikring skal dække? Skal den være traditionel, eller ønsker du særlige tilvalg. Meget afhænger af din risikovillighed, dit boligområde og hvilke specielle behov du har.
2. Undersøg forsikringsselskabernes priser
Når du ved hvad du søger, så vil du nemmere kunne undersøge priserne hos diverse forsikringsselskaber. Du kan nemt beregne priser online og få et indtryk ved at besøge 5-6 hjemmesider. Husk i den forbindelse at forespørge efter tilbud, da det kan spare dig penge.
3. Sammenlign priser, vilkår og forhold
Uanset om prisen er den samme, eller om de dækker det samme, så vil der altid være forskelle på diverse forsikringer. Enten i prisen, vilkårene, selvrisikoen eller noget helt tredje.
Sæt dig derfor ind i alle forholdene når du sammenligner, så du er sikker på at træffe den rigtige beslutning. Du skal ikke kun tænke på prisen, som din omkostning til familieforsikringen. Tænk erstatningssum og selvrisiko ind over prisen.
4. Udvælg den billigste familieforsikring
Det sidste step er ikke nødvendigvis det nemmeste. Nu er det nemlig tid til at tage den endelige beslutning. Der vil ofte være for og imod, så det kan være svært. Er du i tvivl, kan det være en god idé at tage kontakt til de forsikringsselskaber du overvejer. Få et indtryk af serviceniveauet, deres familieforsikring og mulighed for at give et tilbud.
Menu